Monday, December 24, 2012

Bunga Gubahan Hantaran

Assalamualaikum & Hello Lovelies 

Alright, now nak share pasal bunga untuk gubahan hantaran pulak. Huhu. Sangat padat aktiviti minggu lepas. Kena ingat semula satu-satu.

Ok, kalau mencari artificial flowers untuk gubahan hantaran, boleh baca lagi sehingga habis entry ni. :P

Since Seremban macam tak ada kedai bunga yang jual artificial flowers yang menarik, kte, mak & adik perempuan pergi ke area Kajang for flowers hunting

Romantika - Metro Point, Kajang
Memang ada banyak sangat pilihan bunga-bunga. Aritu pun ada sale. Contoh, 1 tangkai bunga (ada 5 kuntum rose) - harga asal RM3 setangkai, jadi RM2.50 setangkai. Memang rambang mata. Orkid dekat sini pun boleh tahan, ada banyak pilihan. :) Price wise, ada dari harga murah and affordable, sampai ke belasan ringgit untuk setangkai . Dari segi kualiti, sederhana, kalau nak pilih kena tengok betul-betul sebab ada yang kelopak dah tertanggal. Maybe sebab dah lama sangat. Hydrangea, pulak tak banyak pilihan. 

Dekat sini, kte beli white roses, RM2.50 setangkai yang ada 5 kuntum bunga.



dan Orkid Light Green, RM9



Antara barang-barang lain yang menarik perhatian di Romantika. Sempat tengok-tengok macam tu je. Lain kali tengok lagi sebab objektif hari tersebut adalah mencari bunga hantaran. Fokus, fokus! :D






KK Home Deco- Kajang
Alright, ini adalah tempat ktrg beli bunga banyak-banyak. huhu. Sebab masa tu dah nak maghrib, haruslah membeli sebelum pulang. Nanti tak tau lagi bila ada masa nak mencari. Yang harus diingat, KK Home Decor tutup pukul 8.15. Aritu tak tahu pun jadi agak pressured and kesuntukan masa. Ingatkan sampai pukul 9 ke, ok la jugak.

Bunga dekat sini cantik-cantik, ada banyak yang nampak hidup. 

Hydrangea - RM8.90 satu [buy 1 free 1]
Deep pink roses - RM9.90 setangkai ada 9 kuntum [buy 1 free 1]
Roses wreath - RM17.90 [buy 1 free 1]
Roses Pomander - RM5.90 

Deep pink roses from KK, white roses from Romantika 

Hydrangeas in pink & white

roses wreaths

Sebahagian bunga-bunga dari KK Home Deco

Plan asal nak pergi Fah Lean sekali dekat Balakong. Sebelum ni pun pernah survey bunga-bunga kat situ. Terpikat dengan hydrangea dia. Tapi tak sempat nak pergi. Dah malam.



ZC - Nilai 3


Kat sini bunga-bunga cantik and almost macam real. Nampak hidup.
Tapi harganya pun boleh tahan, agak mahal. Banyak sangat pilihan bunga-bunga. Hydrangeas dia memang menarik. Roses pun sama. Dekat sini la ada jual & ada banyak pilihan bunga orkid. Dari saiz yang besar, sampailah yang comel-comel. Bunga yang juntai-juntai tu pun ada

Dekat ZC, kte beli white hydrangeas RM5.40 setangkai, tambahan untuk yang beli dari KK Home Deco.  Actually, ada banyak jenis hydrangeas dekat ZC, yang ni antara yang murah. 



Sorry sebab tak ada gambar dalam kedai bunga. No Camera allowed! uhuuhu



3 comments:

  1. wahh..cantek!! Sya xminat sgt bunga so xpandai piLih bunga. kLW Sya piLih/match kan normaLLy xjadik.uhukk

    ReplyDelete
  2. kite borong bunga dekat pemborong fah lean dekat balakong. sana pun murah2 dan banyak artificial flower nampak macam fresh flower~

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak pegi fah lean jgk, tapi dah xsempat,dah mlm ms tu. hydrangea kat sne byk pilihan skit..huhu

      Delete