Friday, February 8, 2013

Solemnization Night Sparks

Assalamualaikum & Hello Lovelies

Good news! :D

Remember this post

Something for solemnization night as planned will be taking place, in shaa Allah :D  hihi




sources: SMPDelaware Independence Day Fireworks

Kad Undangan Perkahwinan by Nawy Aris

Assalamualaikum & Hello Lovelies


Kad ni sebenarnya adalah pilihan fiance. Katanya, dia suka dengan design kad ni. Masa tu, ktrg dekat Butik Nawy Aris dekat Shah Alam & kte tengah uruskan pasal baju nikah. Kebetulan, Nawy pun ada buat Kad Kahwin jugak. Design by him & cetak dekat Jakarta, jadi harga boleh dapat murah lagi banding dengan dekat sini (rasanya ..huhu :P) 

Apa-apa pun, kte setuju je sebab fiance suka kad ni. Kenduri sebelah lelaki pun buat dekat dewan, jadi sesuai lah untuk guna kad ni bagi dekat tetamu sebelah dia. 

Oh,yer, ktrg buat 1 kad yang sama untuk majlis sebelah perempuan & lelaki :)

Kad ni ada 2 part - the card, itself & kerawang dia. 

kad

kad & kerawang

Jadi, bila dicantumkan......



Warna kad ni lebih kurang macam dusty pink. Jadi, kenapa warna pink? Dulu-dulu (kononnya :P ), majlis sebelah lelaki nak buat baju warna pink tapi tak jadi. Warna tema majlis sebelah kte PINK, tapi bukan dusty pink. So, ktrg fikir, amik warna pink jela sebab tu persamaan antara kedua-dua majlis. Warna font dalam kad pulak biru sebab tema majlis lelaki ada warna biru. 

Tapi kenapa kad dusty pink,kan? hehe..ehm,maybe sebab kertas warna pink ni kowt yang ada & paling hampir dengan apa yang ktrg nak. :P But still ok lagi warna ni walaupun sebenarnya kte tak fancy this colour :P 

Apa-apa pun, we & family are happy dengan kad ni. :D

Asalnya, ktrg order kad sahaja, tak ada sampul kad. 
Few days later, fiance order sampul kad dengan Nawy jugak. 

sampul kad

Apa yang kte suka dengan kad ni, first of all, kertas kad ni jenis agak shimmer termasuk yang di dalam. Second, agak unik sebab ada kerawang. hihi. Ketiga, tak mahal melampau atau over budget. fiuhhh :P

Ni kosnya untuk rujukan B2B :) :

Kad (termasuk kerawang) : RM1.00
Sampul kad : RM0.30 


Bahagian dalam kad:

Doa

Undangan majlis

Peta



fyi, site ni still under construction to date,yer :)


Jadi, kalau ada yang berminat dengan kad yang unik tapi still dalam budget yang ekonomi, boleh try tanya Nawy. Dalam FB page dia memang tak ada contoh kad, tapi boleh tengok dekat butik dia. ;D

Baju Nikah Update

Assalamualaikum & Hello Lovelies

Dah lama tak update..huhu. Baju nikah is in progress. Ntah-ntah dah siap pun dekat Butik Nawy. Hehe. 

Last week sempat datang fitting dengan lovelies MOH & bridesmaids.

Masa tu, tinggal nak alter kain & tambah beadings. Kudos to Nawy sebab buat baju yang macam diimpikan plus his great ideas & layanan yang baik walaupun kte dapat free tailoring. Just tambah duit skit untuk beadings. :) 

Oh,yer, veil pun buat dengan Nawy guna kain chiffon yang sama dengan baju & patch lace. Itu pun free jugak. Thank you, Nawy :D




p/s- tengah berfikir-fikir nak tempah kasut dengan Nawy ke nak beli ready made...huhu :P


Berdoa & berharap everything berjalan lancar menuju 22 Februari ni :)