Thursday, April 11, 2013

Wedding Review #3: Baju Pengantin Emerald Green

Assalamualaikum & Hello Lovelies

Not much of a review,actually..ada kemalasan sedikit nak menaip (maafkan saya :P ) 
Baru online tengahari tadi & photographer dah release sikit gambar masa reception sebelah lelaki di Putrajaya...Reception sebelah perempuan belum ada lagi.

Owh, yer kelmarin pun ada gambar dekat FB Weddings Galore.
Material: Duchess Satin 
Lace with heavy beadings & sequins by: Weddings Galore (WG)
(yer, baju ni agak berat & anda akan kelihatan sedikit tebal.hoho)
Masa tu cari dekat Jakel KL dengan Kak Julie WG. :)

So, bolehlah cuci mata sikit-sikit..huhu

Thank you G.I Photoshoot for the pretty pictures & Weddings Galore kerana melayan karenah ktrg & for the beautiful attire :)

Dari G.I Photoshoot
Sila abaikan hanger tu. Tak sempat nak cari yang cantik sikit T_T





for more pictures boleh klik sini





p/s- senang berurusan dengan WG. Nak buat baju apa, warna apa,design macam mana, nak pilih kain/lace sendiri semua pun boleh :) Recommended.

dulu almost tiap-tiap bulan rajin pergi WG nak cari baju, bagi ukuran & design, sampailah ke fitting yang last sekali. Masa hari pulangkan baju, rasa macam lain pulak sebab dah biasa pergi sana & lepas ni dah tak pergi situ lagi. Huhu. Special thanks to WG team especially Kak Jue, Kak Julie & Kak Efa :)

21 comments:

  1. Replies
    1. thank u,dear :) tak tau nak ckp ap..segan..

      Delete
  2. cantiknya... suka sgt emerald green ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..warna yg tgh in-trend skrg ni..alhmdulillah dapat pakai aritu :)

      Delete
  3. oh..gojes nye...suke sgt kaler ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kte pun jatuh cinta dgn warna niy... :D

      Delete
  4. alololo sukalah emerald green ni...
    love d beadings dear! awak chantek sgt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..thnk u,dear ;)lace yg sedia ada tu mmg cntik & cukup heavy..tmbah sikit2 pearl pun dah ckup..

      Delete
  5. wow cantiknya baju awak, design cantik, colour pun cantik, colour tengah femes dan plus awak pun cantik, berseri seri gitu :)

    ReplyDelete
  6. mmg kena sangt ngan u lah...cantik sngt2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. segan...huhu. t.kasih, puan mah ;)

      Delete
  7. cantek kaler ini..sesuai ngan u

    ReplyDelete
  8. love the color! mmg color ni tgh in kan sekarang :) by the way, nak tanya..klu nak mintak custom made wedding dress mcm ni berapa ya? blh email tak details kat sya moonstone.s07@gmail.com :) tq!

    ReplyDelete
  9. ya Allah.. cantiknya baju.. cantiknya pengantin!!

    ReplyDelete