Tuesday, July 16, 2013

Inspiration Board: Roses & Sweet Poems

Assalamualaikum & Hello Lovelies

Entry ni dah lama terperap dalam draft. Baru sekarang keluar. Dapat menceriakan diri di masa berada dalam kesempitan & kesakitan.
Dan juga, kepada mereka yang tercari-cari sweet & simple but lovely poem..
Today, it's all about roses :)


Roses are red,
Violets are blue,
Sugar is sweet and
So are you!

Roses are red,
Violets are blue,
You may not know it,
But someone is in love with you

Roses are red,
Violets are blue,
Did you know,
I am in love with you


Roses are red,
Violets are blue,
Love never crossed my mind,
Until the day I met you...

Roses are red,
Violets are blue,
When things fall apart,
Love is the glue.

Roses are red,
Violets are blue,
I'll never love someone like I loved you.






And finally, a quote for myself;

May the little flowers lying in gloom,
Rise & bloom, swaying endlessly,
this way & that way,
morn to dusk everyday, Get well soon.





source: top, middle, bottom, final quote


Saturday, July 13, 2013

Inspiration Board: Laid Back & Romantic Photo Shoot

Assalamualaikum & Hello Lovelies!

It has been a long time since my last post back in May...Alhamdulillah, finally got a chance to write something  :)

Spirit of wedding, erm, macam pelik je bunyinya...What I mean is semangat betul tengok banyak inspiration baru for wedding dalam a few of my favourite sites, rasa macam nak experience lagi sekali pulak :P lol

Wedding enthusiast macam kte niy memang macam niy, dah kawen pun still kalau boleh tiap-tiap hari nak up to date dengan latest inspiration pastu menganga, giggling sorang-sorang & orang lain pulak tengok pelik semacam..haha
Sorry but I just can't help it. Updating myself on latest wedding inspiration is my addiction. 

So, tema harini ialah laid back & romantic photo shoot..setting yang sesuai untuk pre ataupun lebih manis lagi, post wedding photo shoot :)







Nice right...Mungkin ada yang tertanya-tanya, macam mana nak buat photo shoot macam ni? Dekat mana nak beli bunga & props yang lain?

If I were to make this as an inspiration for my own photo shoot, I will get some pretty & yummy custom made macarons from Le Chouette Macaron. Untuk gubahan bunga yang menarik & sweet, kte akan contact Flora By Shayra cause she always did awesome & gorgeous flower arrangement. Bagi venue photo shoot pulak, kte terbayangkan Taman Tasik Perdana. hehe. Untuk props yang lain, I believe kita boleh utilisekan barang-barang yang sedia ada di rumah macam meja kecil, bantal-bantal comel. Mungkin kita boleh jahit sarung bantal yang baru & tak membazir kalau kita pandai pilih fabrik yang menarik dengan harga yang murah & boleh digunakan lagi in the future. In terms of attire, pakailah attire yang casual & selesa dipakai untuk photo shoot outdoor. Untuk photographer, cuba grab photographer yang buat promotion untuk outdoor photo shoot. For the pass few months ada photographers yang buat promo package macam 10 slots available untuk photo shoot dengan harga RM300++ dan sebagainya. Takpun, dapatkan kawan-kawan yang talented in photography atau family member, boleh berjimat. Antara yang paling penting, main dengan warna yang sesuai supaya nampak harmoni & sejuk mata memandang.

The only limit is your budget & it's all depending on your creativity to put things into place & harmonize them.

Keep up-to-date & be inspired ladies! ;)

source: here originally from Style Me Pretty