Tuesday, December 24, 2013

Baju Raya? Bukan. Baju-Selepas-Raya by Jovian Mandagie

Assalamualaikum & Hello Lovelies!

Raya? Dah lama raya lepas tapi baru sekarang nak cerita..hehe..Ampunn, memang tak kesampaian sebelum ni. Harini baru boleh menaip. "Backdate" theme kte minggu ni! :p
Lepas ni ada la beberapa post yang dah lama duduk dalam draft keluar..jgn terkejut..huhu

Back to our story --> Alkisahnya nak beli sepasang baju Jovian Mandagie untuk raya...tapi tak jadi beli masa tu. 
Kemudian, ada sale pulak on which dah tak ingat pulak bila tarikhnya dekat butik Jovian, Bangsar.
That is when I decided to beli sepasang. :D Went to the boutique and tried beberapa pasang yang berkenan di hati.


Suka sangat yang ni (Fajeeda - Jovian Mandagie for Zalora). Pernah try yang ala-ala macam ni dekat Tesco, collection Orked by JM. 
 

Yang ini pun cantik tapi diri sendiri tak yakin boleh pakai dengan confident.
Reason: perut! :p


This maroon kurung moden antara yang dicuba. Unfortunately, design ni tak sesuai untukku...nampak lagi kembang.. :'(
But it's a nice one...sesuai untuk yang slim :)

Ini pun antara yang dicuba..husband yang urged suruh try...tapi tak berapa sesuai jugak..

This one sangat simple & cantik, tapi tak ada dekat butik..
Jihan

Finally, inilah yang dipilih...
Husband's choice. :) He knows the best for me.
Tutup mata  and swiped the debit card.
All in all, I love it. 


Cuma mine warna dia off white yang ala ivory & floral embellishment on right side warna powder-pink.



Walaupun dalam Zalora ada jual, tapi bila difikir-fikir berpuluh-puluh kali (walaupun sangat tergoda nak beli online), lebih baik pergi butik, try it on, then baru tahu whether baju tu sesuai dengan kita ataupun tidak.
Kadang-kadang kita rasa baju tu cantik sangat (model yang pakai), bila dah dapat, try, baru sedar yang baju tu tak berapa sesuai dengan figure kita. Tapi! kalau kita betul-betul tahu apa yang sesuai dengan diri sendiri dan confident, tak ada salahnya kalau beli online. Apa yang penting, apa pun yang kita beli, mestilah value for money, worth it dan tak membazir.


source:
Zalora (diskaun still ada on certain items-boleh terjah!)

2 comments:

  1. agree dgn awk! saila pun prefer beli dekat kedai/butik/outlet sebab saila jenis nak try..model pakai memang semua cantik..huhuhu! saila pun suka baju yg last tu..cantikkkk!

    ReplyDelete